Felvételi

Táncművészeti Szakgimnázium felvételi eljárása

Tagozat kód: 03

A felvételi eljárás három különböző részből áll:

  • Központi írásbeli felvételi - 2022. január 22. szombat 10.00 óra
  • Gyakorlati felvételi - 2022. február 24. csütörtök  08.00-16.30
  • Szóbeli elbeszélgetés - 2022. március 3-4. 12.00 óra


A gyakorlati felvételi, az erre kijelölt napon reggel 8 órától, várhatóan 16:30-ig tart majd. A gyakorlati felvételin két rosta van, amely teljesítése után hívható csak a gyermek a felvételi elbeszélgetésre.

Érkezés 08.00 órakor a Sződliget utcai épületbe, ahol a gyerekeknek regisztrálniuk kell magukat. A regisztrációnál kap mindenki egy számot, amit egész nap viselni kell, valamint itt kap információt a nap menetéről és a csoportbeosztásáról. A regisztrációnál kell leadni a következőket:

- sportorvosi igazolás

- motivációs levél

- fényképes bemutatkozás

(Kérünk mindenkit, a motivációs levelet és a bemutatkozó anyagot úgy készítse el, hogy azt nem tudjuk visszaadni, annak egy példánya az iskolában marad.)

A gyakorlati felvételi egy közös bemelegítéssel kezdődik és a ráhangolódás után a gyerekek csoportokra osztva, különböző órákon vesznek részt, ahol szakos tanárok foglalkoznak velük.

Csoportok:

  • balett
  • modern
  • kreatív

Az első rosta 12 óráig tart, amit egy ebédszünet követ. Az ebédszünetet követően az első rosta eredményét közöljük a gyerekekkel és szülőkkel.  A második rostán résztvevők két tréningen vesznek részt. A tréninget maximum 60 percesek. Ezt követően a vizsgáztató tanárok megbeszélést tartanak és értékelik a felvételizőket. Az eredményekről az iskola honlapján lehet tájékozódni. Itt olvasható a szóbelire visszahívott tanulók névsora. (A gyerekek sorszámot viselnek majd, a könnyebb azonosíthatóság kedvéért.)

Minden hozzánk jelentkező diáknak eredményes felvételizést kívánunk!

Szmrecsányi Ildikó

Táncművészeti képzés vezető

Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!