LABOR 2019.

2019.09.28

Tehetséggondozás az iskolában

Programunk lényege egy olyan LABOR munka megteremtésének a lehetősége, amelyben a tehetséges növendékeink kutathatnak, alkothatnak, kísérletezhetnek. Önállóan felfedezéseket tehetnek, tapasztalataikat megoszthatják, beépíthetik munkájukba, melynek eredményeképpen sajkátos alkotások születhetnek a táncművészet területén.

A csoportos és páros munkákban mentorok segítik a táncosokat, meghívott vendégeink pedig segítik tapasztalataik megosztásával a projektek megvalósulásában.

Munkánkat segíti a SÍN Kultúrális Központ, valamint a Közép-Európa Táncszínház 

...a tehetség korai felismerésének nincs addig semmi jelentősége, míg a tehetség védelme nem válik társadalmunk egyik céljává, míg a nemezt tehetségeseinek nem nyújtunk alkalmat szellemi és erkölcsi javaiknak kifejtésére és értékesítésére. Mi értelme lenne annak, hogy a talentumokat korán felismerjük, kiválasszuk és kiműveljük, ha aztán nem gondoskodunk arról, hogy olyan helyet foglalhassanak el, mely képességünknek legjobban megfelel? Mit használ a nemzetnek, ha legértékesebb tagjait kiművelésük után a véletlennek, a sors szeszélyeinek tesszük ki, és törekvésüket a tehetségtelenek - többnyire sikeres konkurenciájával szemben nem segítjük elő?"(Dr. Révész Géza)